بادام نیمه سنگی و انواع مغز ها با افزایش وزن کمتر و خطر کمتر چاقی مرتبط هستند، احتمالاً به این دلیل که محتوای چربی و فیبر به بهبود احساس رضایت و سیری کمک می کند.
شواهد محدودی برای بررسی مصرف بادام در جمعیت های بزرگ وجود دارد. کارآزماییهای کنترلشده کوچکتر بهطور خاص بادام را بررسی کردهاند، اما مطالعات مشاهدهای بزرگتر به بررسی آجیلها بهطور کلی تمایل دارند، زیرا مصرف آجیلهای جداگانه در جمعیت نسبتاً کم است.
مطالعات مشاهدهای که در مورد مصرف آجیلها مورد بررسی قرار میگیرند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در افرادی که حداقل چهار بار در هفته آجیل میخورند، به میزان قابلتوجهی کاهش میدهند.
کارآزماییهای تصادفیسازیشده و کنترلشده کوچک فواید ثابت رژیمهای مکمل با آجیل – از جمله بادام – را در کاهش کلسترول تام و LDL در خون یافتهاند.
یک مطالعه اپیدمیولوژیک بزرگ بر روی متخصصان بهداشتی که مصرف کلی آجیل را مورد بررسی قرار داد، نشان داد که آجیل های درختی از جمله بادام که دو بار یا بیشتر در هفته خورده می شوند با 13 درصد کمتر خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و 15 درصد کمتر خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.
یک مطالعه آیندهنگر بزرگ دیگر روی بزرگسالان سوئدی نشان داد کسانی که 1 تا 2 بار در هفته آجیل میخورند، 12 درصد خطر ابتلا به اختلال در ریتم قلب به نام فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش میدهند و در صورت مصرف 3 بار یا بیشتر در هفته، 18 درصد این خطر کاهش مییابد. در مقایسه با بزرگسالانی که آجیل نمیخوردند.
همچنین خطر نارسایی قلبی در افرادی که 1 تا 2 بار در هفته آجیل میخورند در مقایسه با افرادی که آجیل نمیخورند، 20 درصد کاهش یافته است.
متاآنالیزها نشان دادهاند که مصرف بیشتر آجیل با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سرطان کل و مرگ و میر ناشی از همه دلایل مرتبط است.
این مطالعات نتایج متناقضی در نشان دادن اثر محافظتی مصرف آجیل از دیابت، بیماری های تنفسی، سکته مغزی و عفونت داشتند.
از آنجایی که شواهد علمی قبلی حاکی از فواید خوردن آجیل برای بیماری قلبی بود، در سال 2003 سازمان غذا و داروی ایالات متحده تولیدکنندگان را تأیید کرد که بر روی برچسب های مواد غذایی ذکر کنند که خوردن 1.5 اونس در روز از اکثر آجیل ها به عنوان بخشی از رژیم غذایی کم چربی اشباع شده و کلسترول ممکن است باعث کاهش کلسترول شود.